Texas no-bean chili
För ungefär 4 pers.
- 1 kg Högrev, skuret i SMÅ bitar
- 150 gr Bacon, skuret i strimlor
- 2 st Gula lökar
- 2 st Paprikor, röda
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Flaskor Carnegie Porter öl
- 1 msk Färsk finhackad Jalapeño
- 3-4 msk Chilipulver
- 1 msk Chipotle Chili Paste (Torkad Jalapeño pasta)
- en nypa Kanel
- 2 tsk Spiskummin
- 1 msk Oregano
- Olja
- Salt
- 5 msk tomatpure
- Bryn kött och bacon i olja.
- I med löken, vitlöken och paprikan och fräs tills lök och paprika mjuknat.
- Häll i öl och eventuellt vatten så att det täcker köttet med råge.
- I med kryddorna, rör om och låt sedan grytan sjuda i ett par, tre timmar.
- (Köttet SKALL koka sönder till en härlig röra)
- Smaka av med salt,
Vi lät det koka 1,5 timme sen la vi i några potatisar och lät det koka 30 min till .Annars är det supergott med Tortillas Guacamole,och gräddfil
Det fick koka ytterligare 1,5 timme när vi hade tagit lite ,desto godare imorgon :P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar