besöksräknare

söndag 1 september 2013

Mums !!

Vi gjorde Moussaka igår som blev så god ,så jag rekommenderar att göra den :D

5 stpotatisar med skal
2 stauberginer

Béchamelsås:

4 mskvetemjöl
4 msksmör
4 dlmjölk
150 gkefalotiri eller parmesan, riven

Köttfärssås:

300 gnötfärs
4 mskolivolja
1 sthackad lök
3 sthackade vitlöksklyftor
1 burkkrossade tomater
0,5 tskmalen kanel
0,5 tskmalen kryddpeppar
1 tskriven muskot
2 stlagerblad
salt och peppar

Tillagning1/ Fräs lök och vitlök till köttfärssåsen ett par minuter i olja. 

Tillsätt köttfärs och bryn den. Tillsätt de övriga ingredienserna till köttfärssåsen och låt det hela småputtra i ca 10 minuter.
2/ Smält smöret till béchamelsåsen, häll i mjölet och rör om. Tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka ihop en stund under omrörning och tillsätt
sedan riven kefalotiri. Smaka av med riven muskot, salt och peppar.
3/ Tvätta potatisarna noga och skär dem i skivor. Lägg potatisskivorna i botten
av en djup ugnsfast form smord med olivolja. Skär auberginerna i skivor på längden och lägg hälften av dem ovanpå potatisen.
4/ Häll köttfärssåsen över och lägg sedan på resten av auberginerna. Avsluta med béchamelsås Grädda moussakan i ugnen i cirka 40 minuter.
Ugnstemperatur 200°.
ps vi stekte auberginerna en minut på varje sida i lite olja först ,dom blir godare då :P

Inga kommentarer: