besöksräknare

tisdag 15 oktober 2013

Pulled Pork

Då har vi testat Pulled Pork som alla talar om just nu ,så himla gott smidigt och lätt .Sköter sig självt i ugnen när man sover sin skönhetssömn ..Sen gjorde jag glutenfria tortilla (tål bara gluten i form av en tunnbrödsrulle på fyllan hete ) ..

Pulled pork

  • Fläskkarré, benfri, med mycket insprängt fett 1,3 kg
  • Paprika Smoked 1 msk
  • Paprika 1 msk
  • Tellicherry Black Pepper 1 tsk
  • Salt 1 msk
  • Gul lök 2 st
  • Vitlöksklyftor 5 st
  •  0,5 dl vatten ,American BBQ Sauce Hickory 505 g(1 flaska)

    1. Sätt ugnen på 100 °C.
    2. Gnid in köttet med salt och kryddor. Lägg det i en gjutjärnsgryta som tål ugnsvärme.
    3. Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor. Lägg det runt köttet och häll på barbecuesås och vatten. Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 8 timmar eller mer. Prova om köttet är färdigt genom att dra isär det med två gafflar. Är det färdigt ska det i princip falla sönder och vara lätt att dra isär. Om inte, låter du det gå en eller två timmar till i ugnen.
    4. När köttet är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med den goda såsen, lägg lökarna för sig i en egen skål ,gott som tillbehör !
      

Inga kommentarer: