Då har vi testat Pulled Pork som alla talar om just nu ,så himla gott smidigt och lätt .Sköter sig självt i ugnen när man sover sin skönhetssömn ..Sen gjorde jag glutenfria tortilla (tål bara gluten i form av en tunnbrödsrulle på fyllan hete ) ..
Pulled pork
- Fläskkarré, benfri, med mycket insprängt fett 1,3 kg
- Paprika Smoked 1 msk
- Paprika 1 msk
- Tellicherry Black Pepper 1 tsk
- Salt 1 msk
- Gul lök 2 st
- Vitlöksklyftor 5 st
- 0,5 dl vatten ,American BBQ Sauce Hickory 505 g(1 flaska)
- Sätt ugnen på 100 °C.
- Gnid in köttet med salt och kryddor. Lägg det i en gjutjärnsgryta som tål ugnsvärme.
- Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor. Lägg det runt köttet och häll på barbecuesås och vatten. Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 8 timmar eller mer. Prova om köttet är färdigt genom att dra isär det med två gafflar. Är det färdigt ska det i princip falla sönder och vara lätt att dra isär. Om inte, låter du det gå en eller två timmar till i ugnen.
- När köttet är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med den goda såsen, lägg lökarna för sig i en egen skål ,gott som tillbehör !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar