besöksräknare

tisdag 28 januari 2014


300 gtorkade kikärter
3 mskolivolja
1 stgul lök, finhackad
2 stvitlöksklyftor, finhackade
1 stspansk peppar, finhackad
1 tskmald koriander
1 tskmald spiskummin
1 tsksalt
1 dlpersilja, finhackad
0,5 dlidealmjöl
olivolja till stekning

Sås

2 dlmatlagningsyoghurt
2msk färsk ingefära, riven
1 stcitron, rivet skal av
1 sturkärnad spansk peppar, finhackad
1 krmsalt
1 tskpressad citron

TILLAGNING

1. Häll bort blötläggningsvattnet från kikärterna och koka dem i rikligt med nytt vatten under lock tills de blir mjuka ca 45 min. Häll av vattnet och mixa dem i mixer eller med stavmixer till en grynig massa.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, pepparfrukt, koriander och spiskummin ca 3 min. Blanda ner alltsammans i kikärterna. Rör också ner salt och finhackad persilja.
3. Forma små bollar och vänd dem i idealmjöl. Stek dem i olja i en stekpanna på medelgod värme ca 1 min på varje sida så att de får fin färg.
4. Servera dem varma - det går att hålla dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen, ca 100°. Fyll varma pitabröd med sallad, tomat, lök och gurka samt varma kikärtsbollar och yoghurtsås.

Inga kommentarer: