500 g småpotatis
500 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
1 citron
250 g körsbärstomater
170 g kalamata-oliver
Ca ¼ kruka färsk salvia
½ dl olivolja
1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Koka potatis i ca 10 minuter. När de svalnat lite, halvera potatisarna på längden.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka salvian. Krossa vitlöksklyftorna i mortel.
- Skrubba jordärtskockorna med rotfruktsborste, skala lite om nödvändigt. Skär jordärtskockorna i 5 mm tjocka skivor.
- Blanda jordärtskockorna på en ugnsplåt tillsammans med potatisen, olivoljan, vitlöken, salvian, smulat flingsalt och svartpeppar. Ugnsstek i 30 min.
- Under tiden, skiva 1 citron. Ta ut plåten och rör ner citronskivorna med träslev. Sätt in plåten 10 min till.
- Hög värmen till 200 grader, ta ut plåten och tillsätt körsbärstomater och kalamata-oliver. Rör runt och stek i 15 min till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar