Fiskgryta
Antal portioner: 4
Ingredienser
200 g fisk efter smak och tillgång,(vi tog lax och torsk )
skuren i mindre bitar
200 g räkor med skal, skalade
500 g blåmusslor, kokta
1 st gul lök, skalad
4 st vitlöksklyftor, skalade
2 st morötter, skalade
4-6 st potatisar, skalade
1 st röd paprika
1 st fänkål
4 msk olivolja
1 pkt saffran à 0,5 g
några kvistar timjan
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk torkade chiliflakes
1 l fisk- eller musselbuljong
Pressad citron- och apelsinsaft
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
hackad persilja
Aioli
1 st äggula
1 st liten vitlöksklyfta, finriven eller
pressad
1 msk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
Salt, efter smak
några droppar pressad citronsaft
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar