besöksräknare

lördag 9 november 2013

Fiskgryta



Antal portioner: 4

Ingredienser

200 g fisk efter smak och tillgång,(vi tog lax och torsk )

skuren i mindre bitar

200 g räkor med skal, skalade

500 g blåmusslor, kokta

1 st gul lök, skalad

4 st vitlöksklyftor, skalade

2 st morötter, skalade

4-6 st potatisar, skalade

1 st röd paprika

1 st fänkål

4 msk olivolja

1 pkt saffran à 0,5 g

några kvistar timjan

400 g krossade tomater

2 dl vitt vin

2 st lagerblad

1 tsk torkade chiliflakes

1 l fisk- eller musselbuljong

Pressad citron- och apelsinsaft

Salt, efter smak

Svartpeppar, efter smak

hackad persilja

Aioli

1 st äggula

1 st liten vitlöksklyfta, finriven eller

pressad

1 msk vitvinsvinäger

3 dl rapsolja

Salt, efter smak

några droppar pressad citronsaft

Inga kommentarer: