besöksräknare

tisdag 5 november 2013

Kvällsmaten !!

Albondigas med tomatsås och mandel

Albondigas, köttbullar på blandfärs smaksatt med citron och persilja. Servera med tomatsås och mandel
Albondigas med tomatsås och mandel
Antal portioner: 4
Färdigt på: ca 30 min
Ingredienser
Köttbullar400 g blandfärs 0,5 dl ströbröd 1,5 dl vatten 1 vitlöksklyfta 0,5 citron, skalet 0,5 gul lök 1 kruka persilja 1 § ägg salt svartpeppar Tomatsås1 dl olivolja 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 4 kvistar oregano, hackade 1 lagerblad 2 peperoncino 2 tsk paprikapulver 1 tsk socker 1 tsk rödvinsvinäger 600 g krossade tomater 2-3 dl vatten 2 dl skalad mandel 600 g potatis, skalad 

Gör så här

1. Börja med tomatsåsen genom att hacka gul lök och vitlök fint. 
2. Fortsätt med att hacka mandeln och krossa peperoncinon. Stek allt i rikligt med olivolja tillsammans med paprikakrydda.
3. När de fräst ihop fortsätt med krossade tomater, lagerblad, vinäger och socker. Späd med vatten och låt koka ihop.
4. Skala och skär små kuber av potatisen och låt den koka i såsen.
5. Medan såsen kokar är det dags för köttbullarna. Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla.
6. Tillsätt fint hackad gul lök, riven vitlök, fint hackad persilja och citronskal. Tillsätt ett ägg och avslutningsvis tillsätt blandfärsen samt salt och peppar. Blanda ihop och rulla små köttbullar som går direkt ner i såsen.
7. Låt koka i ca 20 minuter och dela en köttbulle för att den är färdig lagad innan servering. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: