besöksräknare

fredag 20 december 2013

Falafel får bli fredagsmaten !!

Vi har länge pratat om att göra det men det har aldrig blivit av ,men nu så ligger då små bönorna i blöt hemma och väntar på oss !!

Får se hur fina våra blir hehe !! Den godaste falafeln jag har ätit var nyligen på ett nyöppnat ställe i Lkpg !!








300 gtorkade kikärter
3 mskolivolja
1 stgul lök, finhackad
2 stvitlöksklyftor, finhackade
1 stspansk peppar, finhackad
1 tskmald koriander
1 tskmald spiskummin
1 tsksalt
1 dlpersilja, finhackad
0,5 dlidealmjöl
olivolja till stekning

Sås

2 dlmatlagningsyoghurt
2 mskfärsk ingefära, riven
1 stcitron, rivet skal av
1 sturkärnad spansk peppar, finhackad
1 krmsalt
1 tskpressad citron

Tillagning

1. Häll bort blötläggningsvattnet från kikärterna och koka dem i rikligt med nytt vatten under lock tills de blir mjuka ca 45 min. Häll av vattnet och mixa dem i mixer eller med stavmixer till en grynig massa.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, pepparfrukt, koriander och spiskummin ca 3 min. Blanda ner alltsammans i kikärterna. Rör också ner salt och finhackad persilja.
3. Forma små bollar och vänd dem i idealmjöl. Stek dem i olja i en stekpanna på medelgod värme ca 1 min på varje sida så att de får fin färg.
4. Servera dem varma - det går att hålla dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen, ca 100°. Fyll varma pitabröd med sallad, tomat, lök och gurka samt varma kikärtsbollar och yoghurtsås.

Inga kommentarer: