Får se hur fina våra blir hehe !! Den godaste falafeln jag har ätit var nyligen på ett nyöppnat ställe i Lkpg !!
300 g | torkade kikärter |
---|---|
3 msk | olivolja |
1 st | gul lök, finhackad |
2 st | vitlöksklyftor, finhackade |
1 st | spansk peppar, finhackad |
1 tsk | mald koriander |
1 tsk | mald spiskummin |
1 tsk | salt |
1 dl | persilja, finhackad |
0,5 dl | idealmjöl |
olivolja till stekning |
Sås
2 dl | matlagningsyoghurt |
---|---|
2 msk | färsk ingefära, riven |
1 st | citron, rivet skal av |
1 st | urkärnad spansk peppar, finhackad |
1 krm | salt |
1 tsk | pressad citron |
Tillagning
1. Häll bort blötläggningsvattnet från kikärterna och koka dem i rikligt med nytt vatten under lock tills de blir mjuka ca 45 min. Häll av vattnet och mixa dem i mixer eller med stavmixer till en grynig massa.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, pepparfrukt, koriander och spiskummin ca 3 min. Blanda ner alltsammans i kikärterna. Rör också ner salt och finhackad persilja.
3. Forma små bollar och vänd dem i idealmjöl. Stek dem i olja i en stekpanna på medelgod värme ca 1 min på varje sida så att de får fin färg.
4. Servera dem varma - det går att hålla dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen, ca 100°. Fyll varma pitabröd med sallad, tomat, lök och gurka samt varma kikärtsbollar och yoghurtsås.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, pepparfrukt, koriander och spiskummin ca 3 min. Blanda ner alltsammans i kikärterna. Rör också ner salt och finhackad persilja.
3. Forma små bollar och vänd dem i idealmjöl. Stek dem i olja i en stekpanna på medelgod värme ca 1 min på varje sida så att de får fin färg.
4. Servera dem varma - det går att hålla dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen, ca 100°. Fyll varma pitabröd med sallad, tomat, lök och gurka samt varma kikärtsbollar och yoghurtsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar