besöksräknare

onsdag 10 september 2014

Varför FI – och inte SD – måste bli vågmästare i riksdagen!

Igår kom beskedet att Feministiskt initiativ får 4 procent i den senaste opinionsmätningen av DN/Ipsos, och därmed kommer in i riksdagen. Samtidigt är många potentiella rosa väljare fortfarande osäkra. Här är några av mina argument för att du som tvekar ska bestämma dig för en rosa röst.
Det står klart att de röd-gröna kommer att bilda regering, vilket Fi stödjer. Samtidigt når de röd-gröna inte en egen majoritet i riksdagen i mätningarna, vilket innebär att Sverigedemokraterna kommer att få en vågmästarroll – om inte Feministiskt initiativ blir invalda och tar över rollen som vägmästare. Lite krasst: vill du se Fi eller SD som vägmästare?
Vad kan det betyda att SD blir vågmästare? Jag kan ta ett exempel utifrån ett seminarium om NATO jag deltog i igår. För en dryg vecka sedan drev Alliansregeringen (utan folkligt stöd) igenom att Sverige ska bli värdland åt NATO.  Det innebär att Sverige kommer att få ett NATO-högkvarter, förse NATO med ammunition med mera, få över 25.000 soldater på svensk mark, att NATO-övningarna i landet kommer intensifieras, och att spänningarna i Östersjöområdet kommer att öka eftersom Ryssland som nu inte är intresserade av Sverige kommer att rikta blicken hit och öka sin militära närvaro. Om Ryssland vill slå ut NATO, så blir Sverige ett självklart mål.
Det innebär att också Sverige ingår allt tätare samarbete med en kärnvapenorganisation – helt oacceptabelt när vår kamp borde handla om att förbjuda kärnvapen. Det innebär också ännu mer miljöpåverkan eftersom militären är en av de värsta miljöförstörarna. Detta agerande trots att Försvarsberedningen kommit fram till att det enda hotet Sverige står inför är klimathotet.
Sverige håller nu på att smyg-militariseras – helt utan offentlig debatt. Frågan om att Sverige ska bli värdland åt NATO ska dock upp för beslut i riksdagen efter valet. Det står klart att Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer att rösta emot. Socialdemokraterna är oeniga, enligt Maj-Britt Theorin (s) som jag träffade igår, och förhoppningsvis kommer de att ena sig och rösta emot (påverka dina kontakter i Socialdemokraterna genast!). Men det räcker inte. Fortfarande kommer det att vara en majoritet i riksdagen som röstar för – om inte Fi sitter där och sätter stopp. Detta är en typisk fråga där Fi kan komma att ha en avgörande röst i riksdagen. En fråga som kan bli helt avgörande för om vi kommer att ha fred i Sverige i framtiden.
Därför är det så oerhört viktigt att vi skapar en stabil röd-grön-rosa majoritet så att inte SD:s röst blir avgörande!
Nu går Fi uppåt alla opinionsmätningar, men några ligger fortfarande på runt 3 procent. Är du fortfarande orolig för att Fi inte kommer nå 4-procentspärren och det känns ”bortkastat”? Din rosa röst blir aldrig bortkastad. 33 procent av de röd-gröna kan tänka sig att stödrösta på Fi, så ju närmare 4-procentspärren Fi ligger, desto fler kommer att rösta på Fi.
Det är också så att om Fi får någonstans mellan 2,5 – 3,9 procent så får vi partistöd (uppemot 10 miljoner) och kan börja anställa personal, ha lokal, trycka material, osv – vilket säkrar ett inträde i riksdagen i nästa val. Det var precis så som både Miljöpartiet och Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, genom att de valet innan etablerat sig som ett parti med partistöd och resurser.
Ju högre siffror i opinionsmätningarna och i det slutgiltiga valresultatet – desto större inverkan får Fi på politiken. Nu siktar vi på ett riksdagsinträde!
Din rosa röst gör skillnad. Det är nu det händer – låt Sverige och världen få veta det. Fi växer stadigt och är femte största parti med över 20.000 medlemmar. Låt den rosa rörelsen avspegla sig i riksdagsvalet också.
Källa :http://veronicasvard.wordpress.com/

Inga kommentarer: