1 burk kikärter0.5 dl tahini (sesampasat)0.5 dl pressad citron 1 dl vatten 1 tsk salt 1 krm vitpeppar
1 vitlök
olivolja
Mixas samman i en matberedare !
Baba Ghanoush
- 2-3 auberginer, ca 500-600 gram
- 4 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- saften av 2 citroner
- 3 msk tahini sesampasta
- 0,5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela auberginerna och baka dem med skalet nedåt i en ugnsform i ca 40 minuter. Du kan också baka dem hela. Stick då hål i skalet med en gaffel och baka dem ca en timme. Innanmätet på auberginen blir mjukt av bakningen och mosas sedan.
- Skala vitlöksklyftorna och lägg dem tillsammans med auberginerna de sista tio minuterna så att de också rostas mjuka (valfritt - de kan också pressas i senare men blir godare av att rostas).
- Ta ut och låt auberginerna svalna något.
- Skrapa ur innandömet av auberginerna inkl. snittytan men skala av det svarta skalet. Man kan liksom riva av det försiktigt.
- Lägg innanmätet samt rostad vitlök i en skål och hacka samt mosa för hand eller mixa med en matberedare eller stavmixer.
- Rör i olivolja, citronsaft, tahini sesampasta samt salt
2 kommentarer:
Smarrigt :-) gillar oxå
Mm mumsigt värre :P
Skicka en kommentar